KeHaTools 2.0.1

 

 

KeHaTools er et statistikprogram, som integreres med Excel, og som tillader brugeren at kunne løse alle gængse typer statistikopgaver. Den seneste version af KeHaTools er 2.0.1, udgivet marts 2012.

KeHaTools er gratis og kan downloades nedenfor.

KeHaTools understøttes af både Excel 2003, Excel 2007 og Excel 2010 og findes både på dansk og engelsk i en integreret version.

  • Både Excel 2003, 2007 og 2010 understøttes
  • Excel 2011 for Mac'en understøttes, men med visse begrænsninger. (Se nedenfor)
  • KeHaTools findes både på dansk og på engelsk
  • KeHaTools findes i en normal udgave og i en Light udgave. Light-versionen er beregnet til undervisningen i grundlæggende statistik på 1. semester på markedsføringsøkonom-uddannelsen og indeholder kun de menupunkter, som er nødvendige hér. (Skal man have valgfaget statistik på 2. semester, så skal man opgradere til den normale udgave).
  • Tidligere versioner af Excel understøttes ikke. Excel 2008 (til MacIntosh) understøttes ikke. OpenOffice.org understøttes ikke (men de fleste af funktionerne ser ud til at virke alligevel)
  • Brugerne gøres opmærksom på, at programmet er gratis, og udelukkende er udviklet på amatør-basis. Man må således forvente absolut ingen support fra udviklerens side, og enhver anvendelse af programmet sker helt på brugerens egen ansvar.
  • Brugerne gøres opmærksom på, at programmet er gratis, og udelukkende er udviklet på amatør-basis. Udvikleren frabeder sig derfor henvendelser fra folk, der ønsker hjælp til opsætningen eller brugen af KeHaTools! Alle mails vil blive ignoreret, og alle telefoniske henvendelser vil blive besvaret med største uforskammethed!

Til højre er der link til manualen, som indtil videre kun er på dansk.

Installation på Excel 2003, 2007, 2010 og en Windows-maskine

Prøv først at downloade installeren og kør denne. Dette er formentligt nok. (Nogen gange er anti-virus-programmet lidt hidsigt. Hvis det er tilfældet, så prøv at slå det fra i en fem minutters tid og installér igen.)

Hvis det ikke virker, så prøv nedenstående:

Download en af filerne til højre og unzip denne. Filen (KeHaTools.xla eller KeHaTools.xlam) skal placeres i et passende bibliotek, som f.eks. kan være:

Excel 2003: C:\Programmer\Microsoft Office\Office11\XLSTART eller C:\Programmer (x86)\Microsoft Office\Office11\XLSTART

Excel2007: C:\Programmer\Microsoft Office\Office12\XLSTART eller C:\Programmer (x86)\Microsoft Office\Office12\XLSTART

Excel 2010: C:\Programmer\Microsoft Office\Office14\XLSTART eller C:\Programmer (x86)\Microsoft Office\Office14\XLSTART

Se evt. detaljerne i manualen.

 

 

Anvendelse på en Mac med Office 2011

KeHaTools kan anvendes ved at downloade zip-filen KeHaTools.xlsm, udpakke denne fil og gemme den på skrivebordet. Når man åbner filen, så starter Exel, og man kan nu aktivere KeHaTools ved at vælge Funktioner, Makro, KeHaTools.xlsm og makroen showIntro.

(Alternativt kan man downloade KeHaTools.xla-filen og installere den et passende sted i MAC'ens filsystem.)