opgave 1

Indskriv dine svar på følgende spørgsmål og print evt. siden - opsamling på klassen:



a) Hvad består fordøjelseskanalen af? 



b) Hvilke organer er nødvendige for at der kan ske en fuldstæn­dig fordøjelse af føden?



c) Hvad menes med mekanisk, kemisk og bakteriel bearbejdning af maden?



d) Giv mindst to eksempler på enzymer, der er nødvendige for under  fordøjelsesprocessen 



e) Hvad sker der med næringsstofferne, når de er optaget fra tarmen?



f) Hvor meget energi udvindes der af de nedbrudte næringsstoffer, henholdsvis:

 

    ·  1 g protein:

    ·  1 g fedt:

    ·  1 g kulhydrat:             

 

 g) Hvilken betydning har kostfibre for fordøjelsen?



h) Giv mindst 3 eksempler på fiberholdige fødevarer



i) Har det nogen betydning, hvornår du spiser i løbet af dagen?



j) Nævn flere faktorer, som har betydning for en sund fordøjelse





Hent skema til indskrivning





 

--> Retur til kapitel 5. Fordøjelsen