Velkommen til Vild med Dan Turèll

Vild med Dan Turèll trækker både de store linjer op og zoomer ind på detaljerne i det poetiske, frodige og vidtfavnende forfatterskab. I bogens fire kapitler gennemgås Turèlls foretrukne genrer: lyrik, erindring, essay og krimi. I-bogen er en digital udgave af bogen, der er suppleret med levende materiale - bl.a. musik af Dan Turèll og Sølvstjernerne og Dan Turèll og Halfdan E.

Nu kan i-bogen også bruges på i-pad og andre tablets

Under 'Din i-bog' kan du åbne en foreløbig udgave af i-bøgerne, som kan køre på alle platforme – uafhængigt af Flash og lignende teknologier. Der er tale om en betaudgave, som vi løbende opdaterer, så der kan stadig være mindre tekniske udfordringer.

Den klassiske i-bog som du kender den. Kræver Flash.
 
Tablet versionen kan køre på alle platforme – uafhængigt af Flash og lignende teknologier.
 
 

"Hvad er det, der får to brødre til at stoppe op og spise en pølse ved hver en pølsevogn, de møder på en cykeltur fra Vangede til Nørrebro? Hvorfor besvimer en tiårig midt under en morgensang i skolen? Hvorfor maler en digter sine negle sorte og barberer sin isse skaldet?"

Det er nogle af de spørgsmål, eleverne kommer til at beskæftige sig med i dette portræt af Dan Turèll. Hans forfatterskab er fuldt af liv og paradokser og præget af kærligheden til hverdagene, til København, buddhismen og til Anders And.

Der er ikke tale om en detaljeret fortælling om begivenheder i forfatterens liv. Hans personlige historie beskrives kort, men kædes sammen med gennemgang af fire hovedgenrer i forfatterskabet: erindringsfortællinger, poesi, essayet og kriminalromanen. Samtidig får vi malende tidsbilleder fra de perioder, forfatteren levede i. I i-bogen er der klip fra film og lydoptagelser, som giver indtryk af hans særegne oplæsningsrytme.

Faglig viden og faglige metoder indgår som en naturlig del af oplevelsen og analysen af teksterne. Bogen er velskrevet, sjov og underholdende, og der er repræsentative uddrag fra forfatterens værker.

I erindringsafsnittet sættes der blandt andet fokus på fortællerforhold, i lyrikafsnittet går bogen tæt på karakteristiske træk ved sprog og stil i forfatterskabets poesi, og gennemgangen af essayene kædes sammen med en fornem gennemgang af essayets karakteristika.

Der er varierede og differentierede opgaver - opgaver, der udfordrer eleverne til at opleve, analysere og fortolke teksterne og til selv at udtrykke sig i forskellige medier.

Kort sagt: Dette læremiddel er i topklasse og kan derfor kraftigt anbefales til elever i 7.-10. klasse - ikke kun i Københavnsområdet.

 

Af: Helge Christiansen, folkeskolen.dk

 

Vi har endnu ikke en demonstrationsvideo klar til Vild med Dan Turèll, men her kan du se en kort præsentation af de væsentligste elementer i i-bogen til Kosmos.

 

 

 

 
Gratis prøvelogin

Få et prøvelogin nu
Prøveperioden er 30 dage.