Velkommen!

 

Her finder du cases, som er knyttet til bogen Akut sygepleje (2012).

 

De enkelte cases er fiktive, men beskriver autentiske kliniske situationer. Der er hovedvægt på patienter med akut behov for sygepleje. Casene er skrevet af kliniske eksperter fra hele Danmark, og de illustrerer komplekse situationer, hvor der er behov for en kompetent og målrettet sygeplejefaglig indsats.

 

Hver case er suppleret med en række studiespørgsmål. Disse kan du med fordel bruge som guide i dit arbejde med de enkelte cases. Men du kan også vælge at udarbejde en regulær plejeplan med afsæt i sygeplejeprocessen.

 

 

Hvad er ideen?

I bogen Akut sygepleje beskrives de centrale kliniske områder af sygeplejerskens pleje af den akut syge patient. Bogens ambition er at styrke læserens analytiske kompetencer i forhold til klinisk vurdering, beslutningstagen og intervention, når patienten er akut syg.

 

Den samme idé er bærende på dette website, hvor de enkelte cases kan medvirke til at styrke analytiske kompetencer og faglige viden hos de studerende inden for sygepleje.

 

Den teoretiske viden, som er nødvendig for at kunne arbejde med casene, finder du primært i bogen Akut sygepleje, men nedenstående bøger kan også være en god hjælp og støtte.

 

 

God fornøjelse!

Redaktion

Alle cases er redigeret af Susanne Jastrup, ligesom bogen Akut sygepleje. Susanne Jastrup er ansat som lektor på VIA University College, Sygeplejerskeuddannelsen i Aarhus. Hun er uddannet sygeplejerske, SD og cand.cur.

 

Hvis du har kommentarer til de eksisterende cases eller idéer til nye, så skriv en mail til forlaget på: forlaget@munksgaard.dk

 

Vi glæder os til at høre fra dig!

sygeplejerske